Ha volna még egy percem helyrehozni...

Hogy mi jár még a fejemben? Nem az egyszer használatos műanyaggal van a nagy baj, meg hogy a marhák szétfingják a bolygót, a tevék meg fellefetyelik a vízkészletet. Addig vagyunk kurva nagy bajban, amíg ilyen küldetéstudatos kapitális pszichopaták, mint Kanyé West, ez a kurvára kibaszott nagy rap művész a cölöp nejével, aki abból él, hogy cölöp,..szóval, addig vagyunk bajban, míg ez a Kanyé gyerek valóra válthatja a fenyegetését, hogy ő lesz az USA elnöke, és akkor fogkrém- és dezodormentes övezetet csinál Ámerikábul. Ilyenkor úgy felszalad a szemöldököm, egészen konkrétan a tarkómig, mert naiv módon mindig asszem, hogy engem má nem lep meg semmi. És de sajnos, de...

..És most már nekem is küldetéstudatom van. Negyven éves koromig fingom nem vót, mi akarok lenni, ám akkor rájöttem, hogy kriminálpszichológus. Úgy voltam vele, hagyjuk a picsába, minek már a felhajtás. Most, hogy elmúltam ötven, pontosan tudom, hogy az álommunka számomra a mesterlövészet. Igen, az leszek. Grátisz, hobbiból kilövöldözök minden félkegyelműt. És kedves klímahisztérikusok! Ha úgy érzitek, hogy az segít, akkor egyesével leszedem az összes szarvasmarhát meg tevét is, csak hogy a Főd Annyának Főd Annya megmaradjék. Tudom ajánlani megtekintésre a "Történelemformáló éghajlat-változások" című remek dokumentumfilm-sorozatot a Viasat History-n. Pl megtudhatjátok, hogy lett a barnából jeges medve. Big deal. Majd most visszabarnul, bassza meg. Amúgy az nem zavar benneteket, hogy Afrikában, Indiában, stb, emberek milliói halnak éhen, szomjan, gyógyszer és orvosi ellátás híján egyébként könnyen gyógyítható betegségek tizedelik őket? Az nem zavar benneteket, hogy gyerekeket dolgoztatnak halálra gyémántbányákban, adnak el ezer számra szexrabszolgának, hogy teljes népcsoportokat irtanak ki más népek a hatalomért, a pénzért, a földterületért, az ásványi kincsekért, vagy csak úgy. Igazatok is van, fosni rájuk. Legjobb, ha őket is lelövöldözzük a gecibe, oszt levan a gond. És akkor lehet tovább picsogni a jeges medvék meg a pandák miatt. Egyéb óhaj, sóhaj, kérés, panasz, kívánság? Állok rendelkezésre, nekem már nincs veszítenivalóm. Addig szóljatok, amíg nagylelkűségi rohamom van!

 Azt is tudom, kit szedek le legelőször. Hát, téged, te négy diplomás, kéccer doktorált történész-politológus, értelmiségi bölcsész, egyetemi docens, a történelem tudományok kandidátusa, te, agyember, te! Hogy súlyos cukor-tűdő szívbeteg létedre két éves óvodásként rinyálsz a nápolyiért, mint egy hülye gyerek. Attól, mert kétszer lejöttél a lélegeztetőről, harmadszorra nem fogsz, te istenbarma. Az elmúlt húsz évben nyolcvanszor mentettem meg az életedet, harminc kilót fogytam melletted, és cafatokban lóg az összes idegszálam. Te gyogyós, túl művelt  óriáscsecsemő! Könyörögd vissza magad valamelyik előző nejedhez! Bármelyikhez! Tudnám javasolni pl Irina Sesztalovát, az első szerencsés befutót. Biztos tárt karokkal vár Moszkvában. Majd ő ad neked olyan nápolyit, hogy attól koldulsz. Az ukrán, vagy hansi-mansi, vagy mifaszom nemzetiségű egykori lafancod nem fog veled húsz évig szarakodni, elás bazmeg élve Csernobilba valamelyik beton szarkofág alá a picsába, oszt cső. De ha nem, én lőlek homlokon a távcsövessel, aztán bevonulok az IMEI-be tíz év kényszer-gyógykezelésre, alig várom, még a pszichopata gyilkosok között is jobb lesz. Legalább napi 2 óránál többet alhatok. De előtte még feldarabollak a húsvágó bárddal, barátom, kosárkákba raklak, oszt leúsztatlak a Dunán a Fekete Tengerig. És én leszek Lédererné. Hogy az aszfalt szakadt vóna be alattam, mikor először megláttalak! Most pedig megyek, oszt bebaszok, mint az állat. Ha találok valami lőrét a mosogató alatt. Te fasz!